kızlık zarı nasıl bozulur | Kızlık Zarı Dikimi
Çekinmeden Arayabilirsiniz :
Jin.Op.Dr. Burcu K. Arslan
0 212 571 55 01
Bakırköy / İstanbul

Kızlık Zarı Nasıl Bozulur?

Kızlık zarının ilişki sırasında bozulması şöyle olmaktadır: Kızlık zarı, normal boyuttaki erkeğin cinsel organının zarı zorlaması sonucu, çentik kısmında 1 veya 2 yerden, vajen duvarının dibine kadar yırtılır. Az miktarda kan gelir, Bu olaya kızlık zarının bozulması denilir.

Kızlık zarının cinsel ilişki dışında da bozulması mümkündür. Örneği normalin dışında bacak açma hareketi yapılan uzakdoğu sporu  veya jimnastik gibi sporlarla uğraşanlarda kızlık zarı yırtılabilme ihtimali olabilir. Güçlü bir sürtünme, aşırı gerilme, bazen kaza veya düşmelerde de kızlık zarı yırtılabilir.

“Kızlık Zarı Nasıl Bozulur?” için 87 cevap

  1. sevda diyor ki:

    arkadaşlar ben 3,5 sene önce diktirdim uzun süreli kalıcı denilenden evlenecem zaman doktora kontrol amaçlı gittim ve doktor kanayacağını söyledi bir işleme tabi tutmadı o gece ise problem olmadan kanadı biraz fazla kanadı ama olsun sonuçta kanadı.bence de uzun süreli yöntem daha sağlıklı ama herhangi bir şüpheye yer vermemek için ne olursa olsun sizlerde benim gibi evlenmeden bir iki hafta önce bir jinekologla görüşün:)

  2. BENGÜ diyor ki:

    Dr hanım benim size bir sorum olacak. Nişanlımla ilişkiye girmeyi denedik fakat olmayınca bizde daha fazla zorlamadık ve yüzeysel olarak ilişkiye devam ettik. İlişki bittikten sonra lavobaya geçtiğimde pembemsi bir sıvı geldiğini gördüm. Acaba kızlık zarım bozulmuşmudur ? Nasıl anlayabilirim ?

  3. admin diyor ki:

    Bu durumda kızlık zarının bozulup bozulmadığını sizin veya bir başkasının anlaması mümkün değildir. Ancak uzman bir hekim muayenesi ile anlaşılabilir.
    Muayene için randevu almak isterseniz iletişim sayfamızdaki numaradan bize ulaşarak sekreterimden randevu alabilirsiniz.

  4. admin diyor ki:

    Merhabalar…Bengü hanım kızlık zarınız yırtılmış veya zedelenmiş olabilir. Kızlık zarı muayenesi için gelmenizi tavsiye ederim. Eğer kızlık zarınızda yırtılma varsa bu dikilerek onarılabilir…

  5. güldeste diyor ki:

    tek parmak sokarak kızlık zarı bozulur mu parmak ğirdigi zaman bozulmayan kızlık zarı ılk gece kanar mı

  6. admin diyor ki:

    Güldeste hanım kızlık zarının ortasında açıklık bulunmaktadır. Adet kanı da bu boşluktan dışarı akar… Parmak ile buradan içeri giriş yapılabilir ve kızlık zarı yırtılmayabilir ancak net bir cevap için muayene olmanız gerekmekte, muayene sonucunuza göre size net olarak cevap verebiliriz . . .

  7. aslı diyor ki:

    bURCU Abla birlikte oldum arkadaşımla ama kanamam olmadı ne yapmam gerekir.. acaba bozulmuşmudur bozulmamıştır.yardımcı olursanız çok sevinirim.

  8. pınar diyor ki:

    mrb burcu hanım size daha öncede ileti göndermiştim bana cevap yazdıyınız için cok tşk ederim ben muane olmak için gelmek istiyorum yakında sözüm olucak sizegelmeden söz yapmak istemiyorum kızlık zarı dikimi olurmu olmazmı diye şüpe var içimde şünki ben bi kackez ilişkiye girdim acaba randuvu almadan gelsem muane olabilirmiyim önümüzdeki hafta içi gelmek istiyorum size bana yardımcı olduyunuz için tşk ederim sizden cevap bekliyorum en yakın zamanda

  9. Ayla diyor ki:

    Bana yardımcı olabılır mısınız kızlık zarı dıkımı ıcın 19yasıdayım yardıma ıhtıyacm war

  10. senem diyor ki:

    genel bilgileri okurken kızlık zarının vajinanın dibine kafar yırtıldıgınıu gordm fakat bn ayna yardmyla baktıgımda vajinamda bir açıklık olmadıgını orayı kapatan bişey oldugunu ve ortası delik oldugunu gordm kendi imkanımla yorumlama sansım war mı biraz olsn bilgi werin:(lütfen

  11. Esra diyor ki:

    Ben 18 yaşındayım yaklaşık 1 sene önce biriyle birlikte oldum. Olduğumdan bu yana psikolojik tedavi görüyorum.Ancak doktorum ve kımse bu durumda olduğumu bilmiyor.Kendimi çok kötü hissediyorum kımseden yardım alamıyorumFlep Yönetimi internette araştırırken daha şimdi gördüm ve gerçek yorumları okuyunca rahatladım.Bursada oturuyorum, flep yöntemiyle diktirmek istiyorum ancak bunu nasıl yaptırabılırım bılmıyorum.Ve bu konu hakkında daha çok bilgi sahibi olmak istiyorum bursada oturudğum için oraya gelmem ailem açısından sorun olabilir bunu kımsenın bılmesını ıstemyorum 18 yaşımı doldurunca gizlilikk tutuluyormu bunu merak ediyorum.Acil cevaplarsanız çok mutlu oluruum.Gerçekten kötü durumdayım şımdıden teşekurler.

    CEVAP:

    Merhabalar , kızlık zarı dikimini kalıcı yöntem de dediğimiz fleb kaldırma tekniği ile yapmaktayım. Bu en çok tercih edilen ve uygulanan en garantili yöntemdir. İşlem sonrası kızlık zarı eski halini alacaktır ve ne zaman ilişki olursa olsun ilk ilişki ile kanama meydana gelecektir . Kızlık zarı dikimi sonrası hasta hemen evine gidebilir ve normal günlük hayatına devam edebilir. Sadece ilk 1 hafta boyunca spor, bisiklete binme, aerobik gibi bacaklarınızın aşırı açılmasına neden olabilecek aktivitelerden uzak durmanız gerekmekte.
    Ameliyat sonrası hastalarımızın 1-2 gün dinlenmesini öneriyoruz …. vajen temız bır ortam olmadıgından mutlaka mudahale sonrası hastamı 1 yada 2 kez kontrole cağırmaktayım kontrollerde ıyılesmenın tamamlanıp tamamlanmadıgı takıp edılır ve gerekirse tekrar hasta kontrole çağırılır..
    Müdahale aynı gün içerisinde yapılabilmektedir.. Müdahale sırasında veya müdahale sonrası ağrı vs olmayacaktır…

    18 yaşından büyük hastalarımız kendi rızaları ile bu müdahaleyi yaptırabilmektedirler.. her hastamızın bilgileri gizlidir..

  12. gülsüm diyor ki:

    öncelikle merhabalar…sevgilimle tam olarak ilişkiye girmedik yani sevgilim tam olarak penisin tamamını sokmuyordu birşey olmaması için fakat durduğumuzda benden aşırı derecede kan geldi adet kanamam gibi nerdeyse ve bu bir gün boyunca sürdü diğer günlerde kahverengimsi sıvıya dönüştü.sizce sebebi nedir? cevabınızı bekliyorum

    CEVAP:

    Merhabalar , içeri bir duhul- giriş olduğunda kızlık zarınız bozulur.. ancak net bir bilgi için muayene olmanız gerekmektedir..

  13. sefika diyor ki:

    ne kadara dikim yapılıyor ve nasıl ulasabilirim size

    CEVAP:

    Merhabalar , aşağıda ki numaradan ulaşabilirsiniz..

    Randevu ve daha fazla bigi için 0212 571 55 01 nolu tel. dan sekreterim Dilek hanım ile görüşebilirsiniz …

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  14. meral diyor ki:

    ablacım ben 11 yasındaygen bacak arası şeklinde bacagım acıldı ve balkonun tuglasına crptı doktora gıttım bana dedıkı senın adet zarın patlamıs ve ben sımdı nısanlıyım gecenlerde tekrar hastaneye gıttım ve doktor bana alttan muayene ederek ıyılestını ve bır zarar olmıyacanı soledı acaba ben nişanlımlan ılıskı gırerken bısı olurmu lutfen en kısa surede cevap beklıyorum 5 yıl once oldu bu olay suan 17 yasındayım acaba kan gelırmı

    CEVAP:

    Merhabalar , İçeriye bir duhul – giriş olduğunda kızlık zarı bozulacaktır.. İlk ilişkiyle birlikte kanamanızın olup olmayacağını ancak muayene sonrasında size söyleyebilirim..

  15. ayşehan diyor ki:

    mrblar hocam;
    erkek arkadaşımla 2 gün önce bi beraberligimiz oldu,bu beraberlıkte erkek arkadasımın penısının uc kısmı gırdı..basta farketmedım ama sonradan peceteyle sıldıgımde kanama oldugunu gordum ve cok korktum..( 1-2 damla kandan ıbaret degıl ama hocam). ama erkek arkadasımın penısınde hıckan yoktu..sabah kalktıgımda ıse ıc camasırımda kahverengı kan vardı..kızlık zarının bozulmasına daır hıc bı agrı sızı hıssetmedım..bırbırımızı cok sevıyoruz evlılık kararını 2 yıl oncesınden almıstık..fakat erkek arkadasımda bu olaydan cok etkılendı benım uzulup agladıgımı gorunce ve hala bıraz streslı gıbı..sadece vıcdan meselesınden dolayı kendıne ezıyet cektırıyo..aılemın tutucu oldugunu bılıyo ve ılerde cıkacak sorunları dusunmekten kendını alamıyo.. olayın sabahında bı jınekologa gıttık ve durumu ızah ettık..doktor muayenesı netıcesınde bıze cızımle olayı anlattı..saat 4 yonunde zorlamadan dolayı bı morlugun olustugunu ve saat 8 yonundede kzılık zarında tam degılde yarı yırtılma oldugu ve hala bakıre oldugumu evlenıncede kanama olacagını soylemıstı..fakat benım ve erkek arkadasımın ıcı hala rahat degıl..yasadıklarımızı sıraya koyuyorum dıger arkadasların bı kac yazısını okudugumda ıse kızlık zarımın yırtıldıgını dusunuyor ve hıssedıyorum.. sankı doktor bey bız korkmayalım ıcımız rahat olsun dıye bole bı acıklama yaptıgı dusuncesıne kapıldım..bızımkısı sadece vıcdan meselesı hocam gecelerı yatarken basımızı yastıga rahat koyamıyoruz ve psıkolojımızın bozulcagı yonunde suphelerım var..evlenmemıze yaklasık bı 2 yıl daha var ve bu durum bızı dusunmekten yıpratcak..ben onun aılesıyle o da benım aılemele gorusuyo bu konuda bı sıkıntımız yok ama ıste erkek arkadasım okudugu ıcın askerlıgı var daha ve aılemde askerlık olmadan olmaz dıyor..ne olur bızı bu sıkıntıdan kurtarın hocam kızlık zarım yırtılmıs mıdır?

    CEVAP:

    Merhabalar , Net bir bilgi verebilmek için muayene olmanız gerekmektedir.. muayene etmeden bir şey söylemek doğru değildir..

  16. deniz diyor ki:

    ben nisanlim la surtus me yolu ile kan gel di ama cok az kizlik zarim bozumus mudur

    CEVAP:

    Merhabalar , içeriye bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı bozulacaktır.. ancak net bir şey söyliyebilmek için muayene olmanız gerekmektedir..

  17. esra diyor ki:

    merhaba tek parmagk soknca cok az kızlık bozulur mu

    CEVAP:

    Merhabalar , İçeriye bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı bozulacaktır.. ancak net bir bilgi muayene sonrasında verilebilir..

  18. büşra diyor ki:

    merhaba burcu hanım benm vajinamda kaşınma vardı ve kaşıdım kan geldi acaba kızlık zarım bozulmusmudur cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler…

    CEVAP:

    Merhabalar , İçeriye bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı bozulacaktır.. Ancak net bir şey söyliyebilmek için muayene olmanız gerekmektedir..

  19. anonim diyor ki:

    merhba doktor hanım. ben 4 yıl önce fln erkek arkdsmla yüzeysel bsyler yaşadım. dikkta ediyorduk. fakat bi anda çok hafif bi acı hissettm. lavaboya gittiğimde pembemsi bi kaç damla kan gelmişti. fakat yanlış hatırlamıyorsam adetim yeni bitmişti. acaba bu kan adet kanımı yoksa zar yırtılmasından kaynaklanan bi kan mı?

    CEVAP:

    Merhabalar , İçeriye bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı bozulacaktır.. Ancak net bir şey söyliyebilmek için muayene olmanız gerekmektedir..

  20. derya diyor ki:

    merhabalar burda yazılanları okudukça psikolojik olarak kendimi çok kötü hissettim.2 sene önce erkek arkadasımla giysilerimizi soymadan birşeyler yaşadık.bu baskıdan dolayı giysilerim oldugu halde kızlık zarıma zarar gelmiş olabilirmi çok merak ediyorum.sadece iç çamaşırımda ıslaklık vardı.beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

    CEVAP:

    Merhabalar , İçeriye bir duhul-giriş olmadığı sürece kızlık zarı bozulmıcaktır.. Ancak net bir şey söyliyebilmek için muayene olmanız gerekmektedir..

  21. gizem diyor ki:

    ben erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ve kanama oldu bi gün sonra doktora gittim ve kzlık zarın duruyo dedi sadece kenarda yırtık olşmuş dedi

    CEVAP:

    Merhabalar , İçeriye bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı yırtılıcaktır.. Ancak net bir şey söyliyebilmek için muayene olmanızı öneririm..

  22. hasret diyor ki:

    ben 18 yasındayım 1-2 yıl once erkek arkadasım parmakla vajınama gırıs yaptı ama hıc bı acı veya kanama olmadı o gunden sonra da pıskolojık sıkıntı cektım suan nısanlanıcagım ve kız olup olmadıgımdan emın deılım ne yapcamı bılmıyorum kımseyede soyleyemıyorum

    CEVAP:

    Merhabalar , durumunuz hakkında net bir bilgi ancak muayene sonrası verilebilir….

  23. nesli diyor ki:

    merhabalar doktor hanım ben iki yıldır evliyim ama eşimle tam anlamıyla bir birliktelik yaşayamadık yorumları okuduğumda bir çok insanın istemeden ve kolayca kızlık zarına zarar verdiğini okuyorum biz uğraşmalarımıza rahmen bunu yapamıyoruz bir noktadan sonra kendimi geri çekiyorum yanlış birşey olacağından korkuyorum evlenmeden önce tv de yanlış ilişkiye girme sonucunda insanlarn başına gelenlerle ilgili bir şey izlemiştim o bnm korkularımı arttırdı.vücudumu inceledim kızlık zarı diye bahsettiğiniz yerin oratsında bir delik var ama ilşki sırasında penis buraya girmiyor eşim gayet anlayışlı davranıyor ama bu çok büyük bir sıkıntı doktora gideyorum hep erteliyorum belki bu hafta belki bu ay olur diye diye iki yılı geride bıraktık artık içinden çıkılmaz bir sorun oldu ne yapacağımı şaşırdım.

    CEVAP:

    Merhabalar , Bu konu ile ilgili gelen bir çok hastamız bulunmakta .. Öncelikle jinekolojik muayeneniz yapılıp genital bölgeniz incelenmekte , bir sorun görülürse bununla ilgili tedaviniz düzenlenmekte , eğer bir sıkıntı yok altta yatan psikolojik faktörler ön planda ise bu konuyl ailgili çalışan psikiyatr hekimimiz size ve eşinize tedavinizi düzenlemektedir.. Vakaalarımız ortalama 2 ile 4 seansta çözümlenmektedir.. İçinde bulunduğunuz durumun tedavisi vardır ve zor değildir..

  24. çılgın diyor ki:

    ben 18 yasında bir kızım sevglimle ilşkıye girmek istedik ama bnden kan ilişki sırasında gelmedi . benden süphelenıyor bana yardımcı olun.

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarınızın durumu ve yapısı hakkında net bir bilgi ancak muayene sonrasında size söylenebilir..

  25. hülya diyor ki:

    hocam merhaba,ben 21 yaşındayım 1 yıl öce sevgilimle birkaç kez birlikte oldum ama anlaşamadık şuan ayrıldık dikdirmek istiyorum dikilmesı için ilişki sayısı önemlimi ve diklirmi lütfen yardımcı olun bana,teşkkürler iyi günler .

    CEVAP:

    Merhabalar, kizlik zari onarımı fleb yontemi ile yapıldığında iliski sayısının önemi yoktur bazen gerekli durumlarda vajen girişinde ufak bir daraltma yapmak gerekebilir ancak vajen icinde yapılan bir müdahale oldugundan iliski sayısının önemi yoktur…

  26. yasemin diyor ki:

    selm burcu hanım 27 yaşındayım bende dörtsene öncesi ben birisiyle beraber oldum ve istemeyerek oldu kalıcı kızlık zarı diktirmek istiyorum bu yaşda tutması mümkümü yardımcı olabirmisin

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarı müdahalesi 18 yaşının üzerinde olan her bayana uygulanabilmektedir..

  27. zehra diyor ki:

    mrb dkotor hanım sevgilmle kapalı olarak sürtnme yoluyla ilşkye grdik bikaç defa böyle kızlk zarı bozlr mu. bide eliyle sürtmesi sonucu çok acımıstı kot pantolon rahatsz etmişti bkaç saat sonrada baya szladı otururken de. bozulmus mudur lütfen cevap yazın şimdiden tşkrler

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarı içeriye bir duhul-giriş olduğunda bozulur..

  28. zehra diyor ki:

    doktor hanım ekim ayı gibi yanınıza gelip muayene olucam.
    eğer yırtlma varsa flep yaptrmayı düşünüyorum dediğinze göre kesin kanama oluyomus diğer kişilerle konusmalarnzda okudum bana çok güven verdiniz.. şimdiden çok teşekkürler..

  29. zehra diyor ki:

    doktor hanım birşey dha sorucam merakmdan soruyorm zaten gelicem yannza
    aynadan kendm bakmaya calstm saat 7 yönünde bi açıklık farkettim sizce bozlmuşmudr

    CEVAP:

    Merhabalar , net bır bılgı ancak muayene sonrası verılebılır…

  30. nihan diyor ki:

    merhaba. ben 19 yasındayım. sevgilimle iliskiye girdik. ilk yaptıgımızda kan gelmıstı. aradan 2 hafta gectı yenıden yaptık. bu sefer lekelenme halınde kan geldı. bunun nedenı nedır ogrenebılırmıyım acaba?

    CEVAP:

    Merhabalar , Bazen ilk ilişki ile birlikte kızlık zarının tamamı yırtılmayabilir. İkinci,üçüncü kez birlikteliklerde yırtılmalar olduğunda bu tarz kanamalar olabilir..

  31. sema diyor ki:

    burcu hanım ben daha once yazmıstım sıze ama yorumumu göremiyorum ben hıc ılışkıye gırmedım kuzenım kuccukken armagını soktu ve kan gelmıstı bozulmusmudur kızlık zarım cok krkuyoummm :( (

    CEVAP:

    Merhabalar , durumunuz hakkında net bir bılgi ancak muayene sonrası verilebilir….

  32. selma sarı diyor ki:

    merhabalar,

    Ben bir yıllık evliyim. eşimle yaklaşık üç ay ilişkiye giremedik sonunda çok ağrılı bir şekilde oldu bir miktarda kan geldi. sonrasında emin olmak için muayene olduğumda doktor saat altı yönünde yırtılma var dedi. çok önemsememiştim artık ağrılı olmayacak diye ama öyle olmadı ilişkiye giremiyoruz sanki vajinanın 3-4 cm içinde bir duvar var ve çok ağrı çekiyorum merak ettiğim acaba bu ağrılı durum kızlık zarından mı kaynaklı yoksa bende vajinismus mu var?yardımcı olursanız çok sevinirim…

    CEVAP:

    Merhabalar , İlişki sırasında kızlık zarından dolayı ağrı acı hissedilmez. Anlattıklarınızdan dolayı anatomik bir sorun veya vajinada ki darlıktan bu şekilde ağrı çektiğinizi düşünüyorum. Net bir bilgi için muayene olmanızı öneririm..

  33. sema diyor ki:

    burcu abla ben 19 yasında bir öğrenciyim yanınıza gelecegım ama fıyatlar nasıl bılmıyorum ne olur yardım edin ben hiç ilişkiye girmedim sadece küçükken kuzenişm parmagını soktu ailevi düşmanlıktan dolayı kuzenım bunu yaptı. öyle çok korkuyorumki uykularımı uyuyamıyorum :(

    CEVAP:

    Merhabalar , Durumunuzla ilgili net bir bilgi muayene sonrasında verilebilir..

  34. Gamze diyor ki:

    Iı gunler ben erkek arkadasımla surtunme yoluyla oldu kanamam falan olmadıı ama bıraz agrı oldu erkek arkadasım ılıskıden sonra kız olmadıgımı ıma ettı ne yapmam gerek bulundugum yerdede doktora gıdemıyrm yardımcı olursanız sevınırım

    CEVAP:

    Merhabalar , Birliktelikten sonra bir kaç gün içerisinde kadın doğum hekimie muayene olursanız yeni bir yırtık olduğuna dair bilgi verilebilir size .. Ancak üzerinden 4/5 gün geçerse bununla ilgili bilgi vermek mümkün değildir..

  35. elifrd diyor ki:

    merhaba doktor hanım bir sorum olacak kızlık zarının bozulabilmesi için içeriye nekadar girilmesi lazım? zorlanma olmadıgında da kanar mı?

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarı vajen girişinde bir bariyerdir.. Vajen içerisine bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı bozulur..

  36. .... diyor ki:

    kızlık zarı patladıktan belli bi süre sonra kan gelir mi yoksa hemen mi gelir?,

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarının yapısına göre kimi zaman ilişki ile beraber kimi zaman ilişkiden bir kaç saat sonra farkedilen kanamalar olabilir..

  37. deren.. diyor ki:

    merabalarr, ben iki gün önce tek parmakla vajınama giriş yaptım bunu cok kafama takmıştım adettım anlıyamadım.doktora gıttım bişey yok bozulmamış dedi. yalnız doktorun sölediği tek kelime benim kafamı karıstırmaya yetti.psikolojık kafama taktığım dediğimde hayır desem daha çok üzülürsün dedi. sonrada ben tam olarak bozulmuşmu dedıgımde hayır bısey yok dedii. emın olamadım acaba içimi rahat etmem için sölemiş olabilirmi bozulmamış diye…kafam cok karışıkk lütfen ayrdımcı olun…

    CEVAP:

    Merhabalar , Muayene bulgunuz neyse doktorunuz o şekilde bilgi vermiştir. Aksi bir bilgi vermek mümkün değildir..

  38. Ebru diyor ki:

    meraba abla sevqilim bir ay önce parmagını sokmuştu ama kan gelmedı kızlık zarım bozulmuşmudur cwp beklıyorum simdiden tskrler…

    CEVAP:

    Merhabalar , Muayene olmanız gerekmektedir.. Muayene sonrasında net bir bilgi verilebilir..

  39. deniz diyor ki:

    dr hanım sevgilimle ilişkiye girdim ve kan geldi daha sonra işikşye girmemde aşırı dercede kan geldi ve çok acı çektim her ilişkiye girmemde kan geliyor bunun nedeni ne olabilir birde ben kızlık zarımı diktirsem kaç gün sonra bozlur?

    CEVAP:

    Merhabalar , İlk ilişki ile birlikte kızlık zarınız yırtıldıktan sonra 4/5 gün kadar cinsel ilişkiye ara verirseniz üst üste bu şekilde kanamalarınız olmayacaktır.. Durumunuz hakkında detaylı bilgi için muayene olmanızı öneririm..Geçici yöntemle müdahale yapıldığında en geç 3/4 gün içerisinde beraber olduğunuzda ilk ilişki ile birlikte kanamanız olacaktır..
    Kalıcı(flep) yöntemde ise, iyileşme tamamlandıktan sonra sürecin önemi yoktur..

  40. görkem diyor ki:

    mrb ben nişanlımla sürtünme yoluyla bir takım şeyler yaşadım yane iç çamaşırı vardı sadece ondada bakstır snra akıntı şeklinde pembe bi sıvı geldi kızlık zarım bozulmamıştır demi? cvp bekliyorum lütfen…

    CEVAP:

    Merhabalar , Vajen içerisine bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı bozulur.. Ancak net bir bilgi için muayene olmanızı öneririm..

  41. ...... diyor ki:

    herhangi bir cinsel ilişki olmadan kızlık zarı bozulursa hala bakire olunur mu? Bunun kıstası sadece zar mıdır?

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarının intaK bütün olması durumuna bakire olmak denir. Aksi durumlarda hastaya bakire değilsiniz diye bilgi verilir

  42. ayşe diyor ki:

    bacak arasına yastık alınarak yapılan sürtünme de kızlık zarı bozulur mu hocam…

    CEVAP:

    Merhabalar , Vajen içerisine bir duhul-giriş olmadığı sürece kızlık zarı bozulmaz..

  43. ayşe diyor ki:

    hocam yani, diyosunuz ki vajina içine birşey grmediği taktir de sorum olmaz :)

  44. ayşe diyor ki:

    hocam kızlık zarı zedelenme ile yırtılma aynı şey mi ? zedelendiğinde kan gelir mi?

    CEVAP:

    Merhabalar , kızlık zarının zedelenmesı durumunda kanama ıhtımalı oldukca dusuktur , ancak net bır bılgı muayene sonrası verılebılır…

  45. edanur diyor ki:

    Erkek arkadaşımla öyle birşey düşünmediğimiz halde yanlışlıkla ve hızlı bir şekilde girdi çok acı çektim o an kan geldini hissetmedim sonra iç çamaşırımda 2-3 damla pembemsi bir kan vardı. Sonrasında çok ağrı çektim kasık ağrısı oturamadım . Bozulmuş mudur?

    CEVAP:

    Merhabalar , Vajen içerisine bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı bozulur.Ancak net bir bilgi için muayene olmanız gerekir..

  46. isim vermek istemiyor diyor ki:

    mhb,yastik yardimiyla masturbasyon yaptim, iceri herhangi bir giris olmadi, zaten ic camasirim ve esortmanim vardi.
    Yarim saat sonra ic camasirimda parlak pembe renginde bir iki leke seklinde kan gördüm, acaba kizlik zari bozul mis olabilir mi?

    doktorada gidemiyorum…

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarı sadece vajen içerisine bir duhul-giriş olduğunda bozulur . Ancak net bir bilgi muayene sonrasında verilebilir.

  47. ismimi vermek istemiyorum diyor ki:

    merhaba doktor hanım benim size sormak istediğim ve öğrenmek istediğim bi sorun var ben sevgilimle 3 günde bir ilişkiye giriyorum ama her ilişki sonrasında benden hiç kan gelmiyor en son adet olmuştum adetten kesildim ve yine ilişkiye girdik sevgilimle ilişki sonrası iç çamaşırım da çok az kan geldi bunun cevabını öğrenmek istiyorum şimdikten teşekkür ederim

    CEVAP:

    Merhabalar , bazı durumlarda kızlık zarının yapısına bağlı olarak kanama olmayabilir ya da farkedilmeyebilir.. Muayene olursanız kızlık zarınızın durumu hakkında net bir bilgi verilebilir.

  48. ismimi vermek istemiyorum diyor ki:

    merhabalar ben 2-3 ay önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ama uzun bi ilişki değildi ve tam olarak yaptığımız da söylenemez fakat erkek arkadaşım çok az bi damla kan geldiğini söylüyor sizce kızlık zarım bozulmuşmudur.muayene olmadım olmaya da cesaret edemiyorum yaşımdan dolayı nolur yardımcı olurmusunuz

    CEVAP:

    Merhabalar , vajen içerisine bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı bozulur. Ancak net bilgi için muayene olmanızı öneririm.

  49. İlayda diyor ki:

    Merhaba burcu hanım. Ben 18 yaşında bir genç kızım. Erkek arkadaşımla 2-3 kez sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Fakat bende herhangi bir kanama yada aşırı bir ağrı olmadı. Aradan biraz zaman geçti 1 2 ay sonra tekrar ilişkiye girdik ama bu yine tam anlamıyla bir ilişki değildi tabiiki. Bu sefer vajinamın içine sadece penisinin baş kısmını soktu. Kanama olmadı aşırı bir ağrıda hissetmedim ama yinede çok korkuyorum kızlık zarım bozulmuşmudur. Uzun süreli kızlık zarı tamiri mümkünmü ve bu ameliyatın herhangi bir riski varmı ? Cevabınızı bekliyorum simdiden tesekkur ederim..

    CEVAP:

    Merhabalar , kızlık zarı dikimini kalıcı yöntem de dediğimiz fleb kaldırma tekniği ile yapmaktayım. Bu en çok tercih edilen ve uygulanan en garantili yöntemdir. İşlem sonrası kızlık zarı eski halini alacaktır ve ne zaman ilişki olursa olsun ilk ilişki ile kanama meydana gelecektir . Kızlık zarı dikimi sonrası hasta hemen evine gidebilir ve normal günlük hayatına devam edebilir. Sadece ilk 1 hafta boyunca spor, bisiklete binme, aerobik gibi bacaklarınızın aşırı açılmasına neden olabilecek aktivitelerden uzak durmanız gerekmekte.
    Ameliyat sonrası hastalarımızın 1-2 gün dinlenmesini öneriyoruz …. vajen temız bır ortam olmadıgından mutlaka mudahale sonrası hastamı 1 yada 2 kez kontrole cağırmaktayım kontrollerde ıyılesmenın tamamlanıp tamamlanmadıgı takıp edılır ve gerekirse tekrar hasta kontrole çağırılır..

    Müdahale aynı gün içerisinde yapılabilmektedir.. Müdahale sırasında veya müdahale sonrası ağrı vs olmayacaktır… Aynı gün içerisinde gelip gidebilirsiniz.

  50. meltem diyor ki:

    Selam burcu hanım. tek parmağımı bir kaç kez soktum sonra peçete ile sildiğimde kan gördüm ve iş çamaşırımada çıkmıştı sizce kızlık zarım bozulmuşmudur

    CEVAP:

    Merhabalar , Vajen içerisine bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı bozulur. Ancak durumunuz hakkında net bir bilgi muayene sonrasında verilebilir.

Bir Cevap Yazın


Copyright © 2010-2017 Tüm Hakları Saklıdır. | kızlık zarı dikimi