kızlık zarı nasıl bozulur | Kızlık Zarı Dikimi
Çekinmeden Arayabilirsiniz :
Jin.Op.Dr. Burcu K. Arslan
0 212 571 55 01
Bakırköy / İstanbul

Kızlık Zarı Nasıl Bozulur?

Kızlık zarının ilişki sırasında bozulması şöyle olmaktadır: Kızlık zarı, normal boyuttaki erkeğin cinsel organının zarı zorlaması sonucu, çentik kısmında 1 veya 2 yerden, vajen duvarının dibine kadar yırtılır. Az miktarda kan gelir, Bu olaya kızlık zarının bozulması denilir.

Kızlık zarının cinsel ilişki dışında da bozulması mümkündür. Örneği normalin dışında bacak açma hareketi yapılan uzakdoğu sporu  veya jimnastik gibi sporlarla uğraşanlarda kızlık zarı yırtılabilme ihtimali olabilir. Güçlü bir sürtünme, aşırı gerilme, bazen kaza veya düşmelerde de kızlık zarı yırtılabilir.

“Kızlık Zarı Nasıl Bozulur?” için 84 cevap

  1. nurdane diyor ki:

    selamlar.ben 21 yaşındayım.11 yaşında ilk defa bisiklete bindim ve ağaçların üstüne çok feci düştüm.ve o sene adet gördüm 11 yaşında.yıllarca bu şüpheyle yaşadım.1 sene önce ankarada özel kadın hastalıkları gittim anlattım durumu.inceledi.ve bana kızlık zarın kapalı kalın etli dedi ailk ilişkinde şiddetli kanaman olur dedi.ben hiç bir zaman karşı cinsle arkadaşlık bile etmedim.doktorun söyledikleri aklıma takıldı.zarım kapalı olsaydı çok erken yaşda adet görmezdim.sonra tekrar 1 ay sonra aynı doktora tekrar gittim.bu sefer bir kaç yerde çentik var dedi.doğal çentik bunlar dedi.acaba ben üzülmeyeyim diye mi her gitmemde faklı şeyler söyledi.ve ilk ilişkinde garanti veremem dedi.neden farklı şeyler söyledi.tekrar başka doktora gitmem gerekir mi.psikolojik sorun oldu bu bende.kendim bile aynayla bakıyorum çentikleri görüyorum.hatta ıkındıkça esniyor açılıyor.ne yapmam gerekiyor.acil cevap bekliyorum

    CEVAP:

    Merhabalar , Bu konu oldukca hassas bir durum olduğu için sizin muayenenizi yapmadan başka bir hekimin söylediklerine yorumda bulunmam mümkün değildir.

  2. gulden diyor ki:

    hocam merhabalar sorularıma cvp verdiğiniz için çok teşekkür ederimm .bi sorum daha olacaktı size .kızlık zarı operasyonu gecırmıstım ben yalnız bende sürekli kabızlk oluyor bu sorun olumsuz etki olustururmu operasyonu biraz ıkınma oluyor .ayrıca vajınada hafif şişlik oluyor bu neden olabilir cvp verirseniz sevnirim hocam iyi günler.

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarında operasyon yapıldıysa vajinada şişlik görmeniz veya farketmeniz mümkün değildir. Kabızlık şikayetiniz için ilaç kullanırsanız daha doğru olacaktır.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  3. beyza diyor ki:

    merhaba hocam ben 20 yaşındayım ve kimseyle birlikte olmadım ama açık olmak gerekirse masturbasyon yaparken deodrnt şisesinin tepesi azıcık i çamasrım yana kaydıgı için cok az içeri girdi ama o dönemde genital agdadan sonra cddi kanamalarım olmustu vajinaınn yanlarında falan daa sonra çamasırımda taze kan gördüm.acaba bişey olmus mudur:S

    CEVAP:

    Merhabalar , Vajen içerisine bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı bozulur. Ancak durumunuz hakkında net bir bilgi muayene sonrasında verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  4. cansu diyor ki:

    meraba ben dün gece erkek arkadaşımla sürtünmeli bi şekilde ilişkiye girdim ama ilişkiye girerken zorlama olmadı daha sonra bı sertlıkle geldi ve canım çok yandı bi baktım bir sürü kan geldi daha önceden jiletle bikini bölgemi almıstım orayı kestirmistim ama kızlıgımla alakası yoktu acaba oraya mı bişey oldu yoksa kızlığım mı bozuldu?

    CEVAP:

    Merhabalar , Durumunuz hakkında net bir bilgi muayene sonrasında verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  5. merve diyor ki:

    Merhaba. Ben erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. İlişki sırasında kan gelmedi fakat yarım saat sonra sarı renkte bir sıvı ve daha sonrasından kan geldi. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

    CEVAP:

    Merhabalar , Vajen içerisine bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı bozulur. Ancak durumunuz hakkında net bir bilgi muayene sonrasında verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  6. özge diyor ki:

    mrb. benim kızlık zarıma içerden sürekli bir şey batıyordu ben de parmağımla bakmaya çalıştım parmağımı sokmadım ama biraz açtım biraz acı oldu kan gelmedi bu olaydan 1 ay SONRA SABAH KIZLIK ZARIMDA ÇOK AĞRI VRDI VE BİR İKİ DAMLA KAN GELMİŞTİ ŞEKLİNE BAKTIĞIMDA YUVARLAK DEĞİL KÖŞEDEN BİRAZ UZANTILI ZARIM BOZULMUŞ MUDUR

    CEVAP:

    Merhabalar ,Durumunuz hakkında bilgi verebilmek için muayene olmanız gerekir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  7. cansu diyor ki:

    merhabalar. ben 22 yaşındayım ilk ilişkimi bundan birkaç gün önce yaşadım. fakat bir kanama meydana gelmedi. zorlanmayı hissettim canım yandı hala da çokk rahat değil ama dediğim gibi kan gelmedi. erkek arkadaşım bununla ilgili bir yoruumda bulunmadı fakat ben endişeliyim ne düşündüğüne dair. kızlık zarıyla ilgili kanamanın olmasından başka birşey bildiğini düşünmüyorum. güvensiz bir durum oluşmaması için ona açıklama yapmam gerektiğini düşünüyorum. danışmak istedim. daha önce bir sporla uğraşmadım bu zarımın esnek olduğu anlamına mı gelir? teşekkürler

    CEVAP:

    Merhabalar , kızlık zarınızın durumu hakkında net bır bılgı ancak muayene sonrası verılebılır , bazen kızlık zarının anatomık yapısından dolayı farkedılır bır kanama olmayabılır…

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  8. çaresizim diyor ki:

    ben sevgilimle sürtünme yoluyla ilşkye girdim ve ilk gece kanın gelme ihtmalinin yüzde elli oldugunu duydum dogrumu acaba

    CEVAP:

    Merhabalar, Kızlık zarınızın yapısı ve ilk gece kanamanızın olup olmayacağına dair bilgi sadece muayene sonrasında verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  9. boşver diyor ki:

    ben sevgilimle surtunme yoluyla ilişki ye gırdım parmagını vajınama soktu ve bende eve geldiğimde bır ıkı damla kan geldiğini gördum kızlığım bozulmuşmudur

    CEVAP:

    Merhabalar, Kızlık zarı vajen içerisine bir duhul-giriş olduğunda bozulur. Ancak durumunuz hakkında net bir bilgi muayene sonrasında verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  10. MasaL diyor ki:

    erkek arkadaşımla ilişkiye girdik fakat hiç kan gelmedi neredeyse 1senedir ilişkiye giriyoruz ama kanama olmuyo neden olabilir???????

    CEVAP:

    Merhabalar,Kızlık zarınızın durumu ve yapısı hakkında net bir bilgi muayene sonrasında verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  11. MasaL Özden diyor ki:

    beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden çok tşkr e.

  12. bosver..... diyor ki:

    kizlik zari 2cm parmak girdiginde bozulurmu ?

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarı vajen içerisine bir duhul-giriş olduğunda bozulur. Ancak durumunuz hakkında net bir bilgi muayene sonrasında verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  13. ..... diyor ki:

    merhabalar bir sorum olacaktı flep yöntemi ile kızlık zarı dikilmiş birinin ikinci bir şansı daha var mıdır tekrardan yapılabilir mi ?

    CEVAP:

    Merhabalar , müdahale vajende yenı bır doku yapılandırılarak oldugundan bırden fazla kez yapılabılır …

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  14. ayse diyor ki:

    Merhaba. Ben bugun erkek arkadasimla surtunme yoluyla iliskiye girdik fakat ciplaktik. Parmagini vajinama soktu biraz penisinin de abasi boraz girdi iceri kizligim bpzulmis mudur kan falan gelmedi ama bakire oldugumu biliyordu yardimci olursaniz sevinirim

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarınızın durumu hakkında bilgi muayene sonrasında verilecektir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  15. elif diyor ki:

    Mrblar bn ani bir zorlama sonucu erkek arkadasmn organi benin vajinama girdi iki uc damla falan
    degil asiri bir kanama oldu be hala acimakta acaba kizlik zarm bozulmus olabilir mi . acil cvp

    CEVAP:

    Merhabalar , Muhtemel kızlık zarınız yırtılmıştır. Ancak net bilgi muayene sonrasında verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  16. ferhan diyor ki:

    bana yardm edin nolurr.. normalde 3 gün sonra adet günüm. bugun nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. kaygandı ve aniden oramda bi acı hissettin ve hemen çektm kendimi. peçeteyle baktıgımda çok az en fazla 2 damla kan geldi. acaba kızlk zarım yırtılmışmıdır. sonrasında karnımda adet ağrısı vardı. zedelendiğini düşünüyorum sadece. ama beni aydınlatın nolur

    CEVAP:

    Merhabalar , kızlık zarı vajen içerisine bir duhul-giriş olduğunda bozulur. Ancak durumunuz hakkında net bilgi muayene sonrasında verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  17. silel diyor ki:

    iyi günler hocam ben eşimden önce başka biriyle nişanlıydım yakınlaşmamız ileri boyutta değildi ama 2 yıl önce evlendim eşimle birlikte olduğumuzda kanama olmadı ama 1 gün sonrasında idaralimi yapaeken intab şekline içinde kan pırtılaşmarı gibi bir şey geldi 7 -8 sonra doktara gittim dokdor muayne etti bana zorlanmadan dolayı parçalanma olmuş dedi eşimle değil de daha öncesinde olmuş olsaydı aynı terimimi kullanırmıydı.ben utandım yenimi yoksa eski yırtık mı diye soramadım.küçükken bisikletten düştüm o yüzden olabilirmidiye sordum dr bey bisikletten değil dedi.hocam yardımcı olursanız sevinirim.

    CEVAP:

    merhabalar , Bu sorularınızın cevabını ancak muayenenizi yapan hekim verebilirdi. Şu anda size cevap verebilmek mümkün değildir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  18. zeynepp diyor ki:

    aylar öncesinde erkek arkadaşım ilişki yaşamak istedi benden önce müsade ettim sonra geri çektim hemen.. ve ilerleyen zamnlarda erkek arkadaşım bana senden hiç kan gelmedi dedi. evet olmadıgı için gelmedi biraz özel ama o farklı degerlendirdi .. sonra 3 hafta önce kızlık zarıma zarar verdirmeyecek şekilde tekrar beraber olduk ama adettte olmadım sizce korkum anlamsızmı lütffen muayene yapan hekim cevap verir demeyin. profosyenelsiniz bu bilgileri biliyorsunuz. bana yardımcı olun .. imkansız degil mi

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarı vajen girişinde bir bariyerdir. İçeriye bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarı bozulur. Ancak durumunuz hakkında net bilgi için muayene olmanız gerekmektedir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  19. emsal diyor ki:

    9 yasındayken büyük bisiklete binmeye calısıyordum. Bisikletn koltuguna oturacagım sırada kaydım vajinam tam bisikletn gvde kısmına denk geldi zincir falanda vardı tam denk geldgi yerde cok acımıstı. Eve geldgmde cok az bi kan gördüm. İlk iliskiye grdgmde kan gelmedi. Sizce bisiklet kazasında kızlık zarım bozulmus mudur

    CEVAP:

    Merhabalar , Vajene direk bir giriş olmadan kızlık zarı bozulmaz. Muayene olursanız kızlık zarınızın yapısı hakkında bilgi verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  20. ecrin diyor ki:

    erkek arkadışımla birlikte oldum ve vaijanama fazla girdirmedi spermini kanda gelmedi sizce kızlık zarım bozulmuşmudur?

    CEVAP:

    merhabalar , Vajen içine bir duhul-giriş olduğu taktirde kızlık zarı bozulur. Ancak net bilgi için muayene olmanızı öneririm.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  21. evremm diyor ki:

    kucukken parkta oynarken demirin üstüne düştüm 2 damla kan geldi doktora gittik o gün bozulma olmamıs zedelenmiş dedi yan tarafı şişti serum tarzı ilaç verdi gazlı bezle o şişliğe tut hergün dedi. bozulmamıs dediği halde ara ara acaba bişey olmusmudur diye düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim

    CEVAP:

    Merhabalar , durumunuz hakkında net bır bılgı ancak muayene sonrası verilebilir …

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  22. merve diyor ki:

    mrhba.benim erkek arkadaşım parmağıma soktu sadece sulandı,kan gelmedi acaba bozulmuş olabilir mi?

    CEVAP:

    Merhabalar , durumunuz hakkında net bır bılgı ancak muayene sonrası verrilebilir ….

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  23. melike diyor ki:

    merhabalar
    Benim kızlık zarı ıle ılgılı bı sorum olucaktı surtunmeden sonra az mıktarda kan geldı aynı olay bı ıkı sene sonra tekrar oldu bu durum kızlık zarının bozulduğunu gösterır mi?

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarı vajen içerisine bir giriş -duhul olduğunda bozulur. Ancak durumunuz hakkında net bilgi muayene sonrasında verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  24. anonoim diyor ki:

    Merhabalar , kızlık zarı vajen içerisine bir duhul-giriş olduğunda bozulur. Ancak durumunuz hakkında net bilgi muayene sonrasında verilebilir.
    Geçmiş olsun dileklerimle..

  25. ..... diyor ki:

    merhabalar.
    bundn,an 1 ay öncesinde erkek arkadaşımla sadece sürtünme yoluyla ilişkiye girdik o günde adet oluyordum. eve geldıgımde vajinam kendımı sıkınca buyuyordu . cok fazla acı yoktu fakat yinede sızlıyordu. erkek arkadaşım birşey olmadıgını soyledı olsa ben bilırdım dedı ve eger oyle bısı olsa penisim de kan olurdu dedı . aklıma bu konu çok takılıyor lutfen cevp verın .(

    CEVAP:

    Merhabalar , kızlık zarınızın durumu hakkında net bır bılgı ancak muayene sonrasında verrilebilir…

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  26. nazlı diyor ki:

    merhabalar
    ben 1-2 ay önce mastürbasyon yapıyordum ama artık yapmıyorum yaparken hiç kan gelmedi ve küçükken cimnastik sporuyla uğraşmıştım sizce kızlık zarım sizce bozulmuşmudur?

    CEVAP:

    Merhabalar , Kesin olmamakla birlikte verme ihtimali vardır. Muayene olursanız durumunuz hakkında net bir bilgi verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  27. Gamze diyor ki:

    Merhabalar hocam
    Şu an nişanlıyım fakat önceki erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik.ne bir parmak nede başını dokundurtma gibi birşeye izin vermedim ama bi kurt insanın içini hep kemirir ya bende de öyle birşey oldu muayene olmaya çok utanıyorum sizce birşey olmuşmudur…

    CEVAP:

    Merhabalar , Hassas bir konu olduğu için net bir bilgi muayene ile verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  28. meliss diyor ki:

    merhaba size sormak istedigim bir şey war

    cevap:

    Randevu ve daha fazla bigi için 0212 571 55 01 nolu tel. dan sekreterim Dilek hanım ile görüşebilirsiniz …

    Geçmiş olsun dileklerimle..

    Jin.Op.Dr.Burcu Kardaş Arslan

    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
    Zeytinlik mah.Fişekhane cad.
    Aker işhanı No 18 daire 3
    (Carousel Alışveriş Merkezi Mango kapısı karşısı)
    Bakırköy / İstanbul

    Tel: 0212 571 55 01

  29. meliss diyor ki:

    merhaba size sormam gerekn bişey var

  30. seda diyor ki:

    Merhabalar burcu hanim adetim 3 gun once bitti erkek arkdasimla surtun e yolu ile iliskiye girdik ve benim kasilmam sonucu cok az bi miktar icime girdigmi hisettim aci duymadim ve kasiklarimda bi agfi olmusmadi kanamam oldu fakat acik kirmizi ve cok fazla oldu daha sonra kesildi erkek arkdasimin penisinde kan yoktu acaba kizlik zarim bozulsa penist kan olurmuydu yada bozulmusmdur net bir bilgi icin muane olmam gerektigini biliyrm sizden sadece kisa bi fikrinizi ogrrnmem isterim

    CEVAP:

    merhabalar , Vajene bir duhul-giriş olduğunda kızlık zarınız bozulur. Verdiğiniz bilgilere göre muhtemelen kızlık zarınız da yırtılma olmuştur.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  31. sevgi_18 diyor ki:

    Merhaba hocam erkek arkadaşım orta parmağını sonuna kadar vajinama soktu ama kanama olmadı sizce bu normal midir

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarınızın durumu hakkında bilgi alabilmek için muayene olmanızı öneririm.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  32. Edanur diyor ki:

    Merhaba bn 22 yaşındaym erkek arkadaşmla sürtünme yoluyla ilişkye girdik fakat ben daha önce ilişkye girmediğim için ileri gitmedik erkek arkadaşım ser bir şekılde vajinama girmeye çalıştı bi açı hissettm ama kan falan gelmedi vajinama girdiğinide hissetmedim ama o olduğunu söylüyor ben olmadığını söylüyorum bu yüzden tartışıyoruz lütfen yardımcı olursanız sevinirim

    CEVAP:

    merhabalar , muayene olmanız gerekmektedir. Muayene sonucuna göre size durumunuz hakkında bilgi verilecektir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  33. zehra diyor ki:

    Mrhb. Ben hic iliskiye girmedim ama benim dugunum 15.03.2014 dedir ama korkiyorum kizlik zarisi kopmus diye ama ben nerde bilirimki kizlik zarisi kopmus dur hic iliskiye girmedim tek nisanlim ovaliyordu baska bisey yapniyordu nokur bana yardin edib

    CEVAP:

    Merhabalar , Kızlık zarınızın durumu ve yapısı hakkında bilgi için muayene olmanız gerekmektedir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  34. aysegul diyor ki:

    mrb burcu hanım birkaç ay önce mastürbasyon yaptım ama sert bir cisimle 2 damla kırmızı kan geldi. şunu belirteyim kesinlikle vajinanın içine girmedim. bu kanamanın sebebi nedir ? kızlık zarım bozuldu mu? Lütfen yardımcı olun.

    CEVAP:

    Merhabalar , Muayene olmanız gerekir. Muayene sonucunuza göre durumunuz hakkında net bir bilgi verilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

Bir Cevap Yazın


Copyright © 2010-2017 Tüm Hakları Saklıdır. | kızlık zarı dikimi